Bejelentkezés

Támogatás

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával

umvp

Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

www.vkszi.hu

umvp

pszaboMély fájdalommal tudatjuk, hogy P. Szabó Károly, a Halas-Agromark Kft ügyvezetője tragikus balesete és hosszadalmas korházi kezelése után váratlan hirtelenséggel, életének 68. évében elhunyt.

 

P. Szabó Károly Kiskunhalason született 1947. október 6.-án. Főiskolai évei a DATE MezőtúriMezőgazdasági Gépészeti Főiskolai Karon töltötte, ahol végül mezőgazdasági gépész üzemmérnöki végzettséget szerzett. Tanulmányai befejeztével helyezkedett el a kiskunhalasi Vörös Október Tsz-ben, ahol hosszú évekig, mint műszaki főágazatvezető tevékenykedett. 1990-től pedig a szövetkezet elnökhelyettese volt. 1992 áprilisa óta irányította a Halas-Agromark Kft-t. Emellett a szintén kiskunhalasi Aszinkron Kft ügyvezetői feladatait is ellátta.

 

A Baromfi Terméktanácsnak (BTT) 1991-től, annak megalakulásától haláláig tagja volt. 1991től 2002-ig a BTT egyik legjelentősebb tagszervezete, a Magyar Broilerszövetség Intéző Bizottsága tagja volt. Később a csirkenevelésről a pulykára tért át. Többször választották meg küldöttnek, ebbéli szerepében mindig következetesen a termelők erőteljesebb jogaiért emelte fel szavát a BTT küldöttgyűlésein. Higgadt, okos érvelésével győzte meg és állította javaslatai mellé a tagságot.

 

A Kiskunsági Mezőgazdasági Szövetségnek 1992-óta – a Kft megalakulása óta – tagja. Több cikluson keresztül a Szövetség Elnökségének tagja, 2009-óta alelnöke volt. A Szövetség mellett működő Környezetvédelmi és Műszaki tagozat vezetője, a Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetségének (MOSZ) tagja, valamint a MOSZ Országos Műszaki Választmányának delegáltja, tagja volt.

 

2013 óta az újjá alakult Nemzeti Agrárgazdasági Kamara küldötte volt.

 

Pályája során, szorgalmas, precíz és odaadó munkája elismeréseként számos díjat, kitüntetést is kapott. 1980-ban Kiváló Termelőszövetkezeti Munkáért (TOT) kitüntetést, 1987-ben Kiváló Munkáért (MÉM), valamint 1999-ben MOSZ Emlékérem kitüntetésben részesült.

 

Búcsúztatására 2015. szeptember 4.-én /péntek/ 16.00 órakor kerül sor a kiskunhalasi Római Katolikus temetőben.

 

A Kiskunsági Mezőgazdasági Szövetség, a Mezőgazdasági Termelők és Szövetkezők Országos Szövetsége, valamint a Baromfi Terméktanács ezúton is kívánja kifejezni részvétét. Emlékét az agrártársadalom őrzi.

 

                                                                                  Kiskunsági Mezőgazdasági Szövetség