Bejelentkezés

Támogatás

„Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa”

Az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával

umvp

Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet

www.vkszi.hu

umvp

bemutatkozas

A Szövetség 1989. óta működő kecskeméti székhelyű társadalmi szervezet. Működési területünk Bács-Kiskun megye, Kiskunság térsége.

Fő tevékenységi körünk a mezőgazdasági termelők általános érdekképviselete, az érdekvédelem során a tagok gazdasági, vállalkozói, társadalmi, jogi érdekeinek egyeztetése, összefogás, közös cselekvés megvalósítása. A működési térségben meghatározó mezőgazdasági ágazatokban az ágazati, szakmai tagozatok keretei között hatékonyságot javító, eredményességet növelő szakmai munka végzése.

Tevékenységünket önálló jogi személyként végezzük, de a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége /MOSZ/ tagszervezeteként folyamatosan együttműködünk az országos szövetséggel és a társ szövetségekkel. Szakmai munkánk során napi együttműködés van a terméktanácsokkal, fajtaegyesületekkel, szakmai szervezetekkel, oktatási és kutató intézetekkel.

A MOSZ országos választmányainak munkájában az oda delegált tagjainkkal szorosan együttműködve folyamatosan részt veszünk. Szervező, koordináló munkával segítjük elő az ágazati terméktanácsokban tagjaink és térségünk termelőinek megfelelő képviseletét.

Megfelelő szakmai kapcsolatot ápolunk a kormányzati szervekkel, társszervekkel, szövetségekkel. /VM, MVH, Szakigazgatási Hivatalok, Megyei Önkormányzat, Agrárkamara, Duna Borrégió, Hegyközségi Tanács, stb./

Rendszeresen részt veszünk a Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság munkájában, nyomon követjük az iskolarendszerű szakképzésből kikerült szakmunkások elhelyezkedésének lehetőségeit és a mezőgazdasági foglalkoztatás alakulását.

Érdekképviseleti munkánk mellett fontos feladatunk hogy tagjainkat információval lássuk el gazdálkodásuk, a piacon való jelenlétük erősödésének segítése érdekében. Ezen tevékenységünket kiterjesztettük térségünkben a tagsági körünkbe nem tartozó agrárvállalkozók, mezőgazdasági kistermelők körére is, szakmai rendezvények, szaktanácsadási programok, továbbképzések szervezésével.

Akkreditált Területi Szaktanácsadási Központként működve az Európai Uniós rendszerű szaktanácsadási tevékenység koordinálása, a szaktanácsadók segítése és a gazdálkodók ellátása is fontos feladatunk. A Szaktanácsadási Központ működéséről bővebb információt talál itt.

Elérhetőségeink:

Telefon: 0676/487-587

Mobil: 0670/453-6796

Fax: 0676/481-247

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát.

Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Szövetség tér 1.